fredag, november 28, 2008

Fredag eftermiddag, alla väntar på... nåt!


Sammandrag av dagens prat, för diskussioner är vad som pågått idag, inge’ action!
Somchai har flyttat regeringen på allvar till Chiang Mai. Fegt säger en del, klokt säger an
dra. Alla verkar dock vara överens om att det beror på rädsla för en militärkupp.

Polisen och inrikesministern meddelar att deras taktik är mjuk: De ska börja med förhandlingar per telefon där dom ska informera demonstranterna om att det verkligen är undantagstillstånd. Hmm, tror väl de redan vet det va? Sedan startar vad de kallar den grundläggande psykologiska krigföringen i tio steg. Planen ska godkännas av diverse instanser innan aktionen startar. De kommer att sända hela operationen på TV så inga missförstånd kan kunna att uppstå. Klokt - de måste även försöka skydda de stackare som fortfarande är instängda på flygplatsen. Men det är en långsam taktik... Tillägg senare: Näää - alla SKA vara evakuerade, både på Don Muang och Suvarnabhumi.

Thailändska regeringen säger att de ska hjälpa utländska turister som är strandsatta i Th
ailand med 2 000 baht om dagen. Informationen kommer från en filippinsk diplomat, så kanske det bara handlar om deras landsmän? Men varför skulle det göra det? Tyvärr vet jag inte mer, men lovar återkomma i ämnet om det gäller alla. De vars visum går ut nu när man inte kan lämna landet behöver inte oroa sig för s.k. "overstay", hälsar immigrationsmyndigheten.
Uppdatering vid midnatt: Chefen för Tourism Authority of Thailand (TAT) sa’ till Phuket Gazette idag: TAT, the Thai Hotels Association och Phuket Tourist Association kommer att betala strandade turister 2000 baht per dag för boende och mat. För att kunna få denna hjälp måste turister stanna i det hotell de var bokade innan avfärden... som inte kunde genomföra pga av ockupationen av flygplatsen. Så ni som är strandade, ta kontakt med närmaste TAT-kontor! TACK till Sierra som gjorde mig uppmärksam på Phuket Gazettes information om detta!

Regeringens talesman anger att de kommer att begära hjälp från Thaksin om en militärkupp försöker genomföras! Om så är fallet kommer Thaksin att styra motståndet per telefon dygnet runt. Om det blir en kupp kommer Thaksin att kämpa sida vid sida med det thailändska folket, hälsar talesman Natthawut. Det var som attan! Det låter i mina öron som om regringen kuppar åt andra hållet!

Man kan skoja om eländet... Läs om hur skämt-nät-tidningen Not the Nation med hjälp av Bruce Willis håller på att lösa situationen.
Bilder kommer från the Nation och föreställer en brandtruck som används av PAD för att blockera vägen vid Suvarnabhumi. Valde den för jag tycker det är lite kul att de gula för skydd av något så stort och RÖTT!
Svd har en intervju med Bertil Litner. Jag håller inte med honom när han säger att: Men regeringen vill inte ha nyval och alla misstänker att det beror på att val är ganska dyra historier med tanke på röstköp. Man ska aldrig säga alla - alla misstänker inte det. Men det kan vara en redigerar-miss på SvD. Och jag tror inte de har dåligt med pengar, det finns ju en spelare (läs Thaksin) som har rätt stor kassakista. Däremot börjar de väl snart ha svårt att hitta politiker för nyval så många som blir avstängda hela tiden!

På Expressen kan du kolla på bomb/granatattacken på tv-stationen (som sympatiserar med de gula) i natt. Ingen skadades och det hela slutade med att tv-stationens säkerhetsvakt arresterades(!). Han sköt mot de som attackerade och sedan ville de inte släppa in polisen för att undersöka brottet.

Sorry att det blev så långt men nu tänker jag gå ut och äta och dricka resten av kvällen! Såvida inget världsomstörtande händer, för då störtar jag väl hem igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar