torsdag, maj 08, 2008

Rymmar-Mike

Igår ringde svärfar - Mike var skadad! I några dagar har hunden varit utanför grindarna när svärfar vaknat, så han satte sig i mörkret inne och väntade för att se hur i hela friden han tog sig ut. När huset tystnade tog Mike sats, och ett tu tre flög han över den 2,2 meter höga muren! Kvar inne på gården satt en sur Jack.

Tidigt i går morse hör svärfar Mike yla på baksidan. Hunden har hoppat ut och sedan forsatt hoppövningen med att försöka flyga över grinden till ödetomten, granne med oss. Grinden har järnspetsar till skydd mot tjuvar på överdelen - där satt Mike spetsad i bakbenet!

Svärfar väckte snabbt resten av huset, stege restes och den stackars hunden plockades ner och kördes till veterinären. Nu är Mike opererad och har strut runt huvudet,
så nu är Mike hopplös ett tag! Vilken tur att han spetsades på morgonkulan och inte mitt i natten när ingen skulle hört honom.

9 kommentarer:

  1. Men kära nån! Oj, vad det ska ha gjort ont. Det är kanske dags för koppel, kanske?

    SvaraRadera
  2. Man kan väl inte ha hundstackarn kopplad dygnet runt?! Nu kanske han lär sig... hoppas jag...

    SvaraRadera
  3. Men stackars lilla tok-vovve :-(.

    Vågar jag berätta om olyckan för Emmy? Hon frågade så sent som igår när vi skulle åka och hälsa på Mike och Jack nästa gång (dig nämnde hon dock inte ;-)....)

    SvaraRadera
  4. Ja galna kosjukan har man hört talas om - men galna hundsjukan måste väl käre Mike lida av (hunden då, inte din Mike...)

    Visst kan du berätta för Emmy, han klarade sig ju bra. Jag blir inte förvånad över att hon inte frågade efter mig ;-) Jag har bara två ben och inte lika lång nos som hennes favoriter!

    När ska ni/Emmy hälsa på hundarna igen då? I vinter kanske?

    SvaraRadera
  5. Förresten Cotton... berätta för Emmy att Jack har växt om Mike! Den lilla hunden är större än den stora hunden enligt svärfar!

    SvaraRadera
  6. Stackars Mike!!
    Jag gissar att ni känner er ganska oroade som inte kan vara hos honem!!
    Kaarina

    SvaraRadera
  7. Kaarina, faktiskt inte. Gings far är en väldigt bra hundvakt! Och nu är tydligen Mike helt återställd men håller sig på gården...

    SvaraRadera
  8. Gud så hemskt. Förslag: Sätt nätstängsel i överkanten på muren och vinkla det lite inåt. Kennlar brukar göra så, går inte att hoppa över.

    SvaraRadera
  9. Det var en bra idé! Mike har börjat hoppa över igen, tokfransen! Men nu hoppar han (tack och lov) bara ut från oss, inte över muren med järnspetsarna.

    SvaraRadera