måndag, december 31, 2007

Happy Birthday Daa!

29 december fyller Daa, min "thaibror" As fru år. I flera år har familjen drabbats av sjukdomar eller dödsfall dagarna innan så Daa har inte haft ett födelsedagskalas på fyra år. Det tog hon igen i lördags!

På Kan Eng, en väldigt trevlig restaurang vid stranden i Chalong, åt och drack 30-talet festdeltagare i fem timmar. Rätt efter rätt dukades fram på långbordet, det var fisk, skaldjur, grytor och soppor.

En speciell, kryddig thaisallad gillade jag skarpt. Ät du, jag vägrar, sa’ Ging - varefter alla skrattade gott. Det visade sig att salladens namn kan översättas med "tråkig make". Ni vet hur en färska aubergine ser ut - kraftig och styv. När den grillas skrumpnar den ihop... därav namnet ;-)

Alla var på toppenhumör och Daa glänste som en stjärna - överlycklig för att hon äntligen kunde få ha sin fest. "Jag har hunnit bli så gammal medans jag väntade på att få fira" sa’ den nu 32-åriga Daa. Men jag tror att de fyra år hon varit fest-lös inte räknats, för hon ser inte ut att vara en dag över 28!




2 kommentarer:

  1. Vilken tur det äntligen blev ett riktigt kalas! Den restaurangen har jag också ätit på en gång :o)

    SvaraRadera
  2. Daa var nog den gladaste födelsedagsfiraren jag sett på länge :-) Kan Eng är bra - väldigt populär både hos utlänningn och thai!

    SvaraRadera