tisdag, november 06, 2007

Vi har blivit adopterade

Här ligger Mommem och njuter. Han är inte vår hund, vi är hans människor! Har sett honom hänga vid en grönsaksodlare i närheten. Men tydligen var det ingen bra service där, så han kom hit förra veckan och bestämde sig för att hålla oss sällskap. Namnet fick han av Ging för att han är yster och otroligt glad och lekfull. Dessutom är han är en unghund och mommem betyder ungefär yster yngling.

Han försvinner på nätterna, som vilken pigg kille som helst. När jag sen kommer ut på min morgonpromenad brukar han springa hem till oss och vänta på mig där. Idag slog han följe med mig, hoppade och skuttande hela vägen till Rawai. Andra hundar undvek han skickligt, han är gatusmart. På vägen tillbaka mötte han sin antagonist från
grönsaksodlaren - en liten söt, rasren knähund med rosa rosett i håret.

Mommem reste ragg och tvingade ner den lilla söta
vita hunden i en gyttjepöl! Slagsmålet slutade lika snabbt som det startat och en lerig Mommem traskade stolt hemåt. Vad husse och matte sa när de fick se sin lilla vita sötnos helt gyttjebrun förtäljer inte historien.

4 kommentarer:

  1. Den som tycker om djur tycker om mäniskor, man skall inte kommentera en bra historia men, den där släthåriga hunden reser inte mycket ragg inte, du påminner mej om en kompis som hade en liten vithårig mops och gillade speedway, öppningsdagen av Malee Garden har inga gäster enligt bokn.listan så det blir lugnt.Gästerna som kommer innan sover dom i vedbon?

    SvaraRadera
  2. Vi kanske har gäster, några tänker på saken... annars har vi gäster från 21 nov. Ingen får komma innan - vi har ingen vedod :-)

    Påminner jag om en mops eller en speedway-intresserad?!

    SvaraRadera
  3. Gratulerar till adoptionen. Vad roligt att bli utvald av en sån liten söting.

    SvaraRadera
  4. De påminner om att båda var lika skitiga efter en tävling

    SvaraRadera