lördag, januari 20, 2007

Bombare utpekade

Den thailändska underrättelsetjänsten har precis gått ut med nyheten att den islamistiska terrorgruppen Jemaah Islamiah är ansvariga för nyårsbombningarna i Bangkok. De har inte tagit på sig ansvaret.

Myndigheterna har utlyst en belöning på en miljon baht till den som lämnar upplysningar som leder till gripandet av Lohmueli Yusoh, alias Rusdi Pohseng. En 38-årig f.d. kommunistgerilla-ledare som ska ha utbildats i Libyen. De säger sig även veta att det är tio "fotsoldater" som utfört utplaceringen av bomberna. Dessa killar ska ha handplockats från thailändska restauranger i Malasia där de jobbade.

Som en extra "twist": Attacken sägs vara iscensatt av Taksin-anhängare som lagt fram bomb-idén på ett möte i november på Langkawi.

Är detta sanningen? Tjaaaa.... jag väntar med att ha någon åsikt tills jag hunnit smälta informationen. Nu ska jag hämta bilen. Den skulle vara klar igår, sen i morse, sen vid tolv och nu ska den vara klar klockan tre på eftermiddagen. Jag märker om det är sant om fem minuter.

Ha en trevlig helg, nu åker jag (förhoppningsvis) till Khao Lak!

Uppdatering en och en halv timme senare:
Det gjorde jag inte, åkte till Khao Lak alltså! Det var som jag trodde, jeepen står kvar i garaget! Nu säger han att den ska vara klar på måndag... Jag får låna en bil av A. Så jag och Panda kommer iväg i rätt tid - fast en dag sent. Egentligen är det rätt skönt att jag får köra As bil, den går betydligt mjukare än Jack, vår jeep!

1 kommentar:

  1. Från: Nille ( länk ) den 07/01/20 09:47
    Långsökt men visst låg den på min lista. Egentligen vore det ju bra om det var så, eftersom vi varken tror, eller vill tro, att Thailands regeringsalternativ vore kapabla till att bomba sina egna människor.

    Från: Malee ( länk ) den 07/01/22 08:45
    I det här upplägget så är både Taksin-anhängare och muslimer syndabckar... lämpligt för militärregeringen...

    SvaraRadera