söndag, december 31, 2006

Bollnäsbor i förskingringen


Kan du hjälpa mina vänner hitta boende under julen? Så stod det i ett mejl från min kära moster. Anna-Lena, Bengt, Rigmor och Ulf som vännerna heter, ville bo i Kata Beach för att sen åka vidare till Ao Nang. Fixade rum åt kvartetten och sa’ att jag tyckte dom skulle komma till Khao Lak istället för att åka till Krabi - vilket dom också gjorde.

När vi träffades så kände jag igen tre av fyra. Så är det ofta när man kommer från en liten ort. Det var jättekul att dom kom, jag känner inga lediga människor! Det är bara arbetande thai i min bekantskapskrets. Middag intogs på Jai där servitören kvällen till ära var mycket mer på alerten än vanligt - men även mer förvirrad. Han sa’: "tyvärr är kycklingen slut, går det bra med biffkött?" Sen serverades vi alla kyckling! Efteråt tog jag naturligtvis hela högen till Happy Snapper där vi stannade länge - en del längre än andra. Kul!

Ett par dagar senare packade vi in allihop på flaket och åkte till vattenfallet Chong Fa. Vi hade en ovanligt bra vägbeskrivning, det var tur, det fanns inte en enda skylt. Vattenfallet låg långt inne i djungeln, man var tvungen att gå sista biten - svettigt!

Men det var väl värt mödan - vattenfallet porlade, poolen var kall som en svensk sommarsjö och runt oss ljöd djungeln som djunglar låter. Mycket trevlig dag - men trött blev vi! Ging och jag skulle på julmiddag igen, och än en gång missade vi det. Somnade som stockar båda två! Tror de andra också gjorde det för Ging såg inte till dom på kvällen.

Hela världen utom vi firar nyår ikväll. Vi skjuter upp vårt firande, Ging jobbar. Den åttonde - när han äntligen har en ledig dag igen - skålar vi! Vi firar inte bara nyår, utan även sex månader som gifta.

Till er som håller på traditionerna och firar på rätt dag: Sawatdee pi mai - det vill säga Gott Nytt År!

1 kommentar:

  1. Från: Carina ( länk ) den 06/12/31 11:11
    Bara jag som tittar in för att önska er ett riktigt Gott Nytt År, kramis från Carina!
    Ser ut som ni hade en riktigt trevlig helkväll på Happy Snapper!

    Från: Malee den 06/12/31 11:28
    Oh ja - det var jättekul! Och tillräckligt länge pågick festen oxå Nu ska jag titta in till dig innan jag ska ut och köpa nåt att smaska på under min solokvist-nyårskväll!

    Från: Ulf Rigge Bengt Anna-Lena den 06/12/31 16:21
    Det var lika trevligt som det ser ut pa bilderna( hittar ingen prick over a). Man kan bli lite trott dagen efter av att lyssna for lange pa en thailandsk trummis men det var det vart.
    Tack for oss och hoppas fler an vi hittar till Khao Lak.

    SvaraRadera