måndag, april 13, 2009

TV-kanaler släcks ner - militären rycker fram

Nyss slocknade tre tv-kanaler, det enda som visas är en thailändsk flagga. Sedan höll regeringens taleman Panitan Wattanayagorn ett tal. Först på thai, sedan på engelska. Han sade: bla bla bla - er säkerhet - bla bla bla - normalt tillvägagångssätt - bla bla bla - vi garanterar att allt återgå till det normala mycket snart - bla bla bla - dessa åtgärder är för att skydda er, thailändska medborgare och utländska gäster och -bla bla blabla bla bla. Nu visas enbart den thailändska flaggan. Tillägg kl 14: Jag trodde de stängde ner informationen och tv, men tydligen krockade info-talet med ett försök att stänga ner EN kanal, de rödas DTV.

Men det finns några tv-kanaler som fortfarande fungerar, men hur länge? På dessa visas militären som rycker närmare Victory Monumentet, skottlossning hörs.

Hur länge har vi tillgång till Internet tror ni? Jag vet inte - men om
det blir tyst på Ging & Malee vet ni att de stängt ned det också! Det är verkligen Happy Happy Songkran... Förresten påstår de röda att sex demonstranter dödades under nattens sammandrabbningar - något som förnekas från regeringssidan.

Tillägg kl 13.25: Spelar du poker? Nu är det "All in"! Båda sidor satsar allt. Och jag bara undrar: var är polisen? De har inte synts till sedan igår. Har de valt att stödja den röda sidan? Thaksin är gammal polis... De syns i alla fall inte till någonstans på TV! Visserligen gjorde de inget när de gula demonstrerade heller men då fanns de i alla fall på plats, nu är de helt osynliga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar