måndag, april 13, 2009

God natt från kaospolitikens Thailand


Uppdateringar vid 20-tiden på kvällen:
Den explosiva tankbilen är äntligen flyttad från Din Daeng.
På flera håll i Bangkok har det varit slagsmål mellan de röda och "färglösa" Bangkokbor.
En eldsvåda bröt ut på utbildningsministeriet som tros startats av inkastade brandbomber.

Brankåren har haft fullt upp - bussar, däck och motorcyklar har satts i brand.De röda satte eld på en buss utanför Arméns högkvarter och kastade även in brandbomber.
Jatuporn Promphan, en av de rödaste bland de röda uppmanar alla att gå till parlamentet för fortsatta demonstrationer.
Vid halv åtta bröts alla TV-sändningar och vice premiärminister Suthep Thaugsubanen pratade länge och väl om att alla måste vara mycket försiktiga ikväll och i natt. Regeringen befarar sabotageförsök. Vilken sorts sabotageförsök de befarar framgick inte men han betonade att man skulle vara försiktig när man reste och rörde sig i Bangkok. Är kommunaltrafiken hotad? Jag vet i ärlighetens namn inte.Armén påstår sig ha full kontroll på situationen - om man betänker ovanstående skulle jag vilja påsta att FULL kontroll är en rejäl överdrift. Om du klickar på bilderna kommer du till The Nations bildsida med massor av aktuella foton från det leende(!) landet!

Jag lånar även nedanstående bild, denna är från CNN. Klicka på grabben som inte ens är rödklädd, men vill slåss och du kommer till deras hemsida - de har en del att säga om läget i Thailand. Tilläg:  tyvärr är länken bruten!



CNN har även en telefonintervju med premiärminister Abhisit och en video-intervju med Thaksin. Jag har försökt lägga in dom så du kan titta på dom här men det funkar inte. God Natt - hoppas jag!

3 kommentarer:

  1. Tack Malee för en fantastisk blogg. Du ger mycket bättre information än svenska tidningar. Mvh hälsning från en bekymrad thailandsvän

    SvaraRadera
  2. Sov gott, och hoppas att det stannar vid de två dödade radion här i Sverige sa.

    SvaraRadera
  3. Hej du bekymrade, jag är minst lika bekymrad :-(

    Anonym, hoppas kan man alltid, men om dylik aggressivitet visar sitt fula tryne kan det bli mer. Framförallt inatt kan det bli mycket bråk som kan urarta, det är trots allt songkran - så många är fulla... Full och arg är ingen bra kombination.

    SvaraRadera