tisdag, december 02, 2008

Demonstranterna lämnar flygplatserna

Efter att domslutet där PPP, Matchima Thipataya samt Chart Thai upplöstes - upplöses även PADs demonstrationer. Nu är gatorna i Bangkok återigen gula, men nu är dom på väg hem. De kungjorde att dom nu vunnit, men om Thaksin kommer tillbaka kommer även PAD tillbaka. Fast den största delen demonstranter stannar kvar tills i morgon bitti, de gula sitter där och jublar och skakar på sina handklappare på TV just nu.

Den högtidliga starten på födelsedagsfirandet för kungen startade idag. Det var riktigt kul att se hans majestät Bhumibhol, han såg mycket pigg och bestämd ut. Det ÄR pampigt med dylika parader och det faktum att de bara använde röda och vita bilar var intressant... Ers majestät och drottningen åkte i sin egen bil, en sandfärgad. Lite lätt konspiratoriskt undrar jag - vad gjorde att PAD bytte fot och gick hem? Paraden eller domslutet?

Det återstår att se hur lång tid det tar innan de båda flygplatserna kan öppna igen... En del säger att utgående trafik kans starta snabbt, en del säger en vecka - men tyvärr säger vissa myndighetspersoner att det kommer att ta ca två veckor, på grund av skador på de båda flygplatserna. Det är länge! Uppdatering kl 20.45: AOT säger; Suvarnabhumi öppnar inte förrän 15 december. Tyvärr är AOT flygplatsmyndigheten... men vänta och se - än så långe kan det inte ha helt klart för sig skadorna omfattning!

Bilden är lånad från Thai Photo blogs


9 kommentarer:

  1. jag hoppas verkligen att problemen i Thailand löser sig. Jag älskar Thailand och dess underbara befolkning.

    SvaraRadera
  2. Törnebohm: Det är bara att hålla med och just nu är jag mycket lättad, även om det är en falsk lättnad. Det är inte över, inte på långa vägar!

    SvaraRadera
  3. Ett gammalt historiskt uttryck:
    "Ändamålet helgar medlen"
    Kanske dom resonerar så Gulingarna det var kanske tur att Rödingarna hade fullt upp med risskörden mindre konfrontation, håller med Marie, det är som "finanskrisen" det har bara börjat,skal det jävlas så håller det på!!

    SvaraRadera
  4. Förlåt slintade på tangenten
    "Pelle" skall det vara i förra kommentaren

    SvaraRadera
  5. "vad gjorde att PAD bytte fot och gick hem? Paraden eller domslutet?"

    En kombination skulle jag vilja säga. Det hänger ju ihop, domslutet och födelsedagen.

    PAD säger sig ju kämpa för kungahuset, bland annat. Då skulle det ju se illa ut om de fortsatte sina aktioner under kungens födelsedag. Domstolens beslut om PPP var ju påskyndat just för att ge PAD en utväg.

    Nu väntar jag med spänning på vad kungen kommer att säga till sina undersåtar i morgon. Om han talar i gåtor kommer vi nog se fortsatta demonstrationer nästa vecka, när vi får en ny TRT-regering med, ve och fasa, Chalerm Yubamrung som möjlig PM.

    SvaraRadera
  6. Guava, det tror naturligtvis jag också, jag bara försökte vara lite rolig ;-)

    Jag har aldrig tidigare varit lika intresserad av TV-talet. Ska bli mycket intressant i morogn kväll. Du som har koll Guava: vilken tid sänds det?

    SvaraRadera
  7. vet inte. får kolla upp och återkomma.

    SvaraRadera
  8. Har inte lyckats hitta någon tid, men någonting säger mig att det nog blir runt klockan 20...

    SvaraRadera
  9. Låter troligt. Man märker nog ;-)

    SvaraRadera