onsdag, november 26, 2008

Dödskjutning vid politikbråk i Chiang Mai


I korta drag har detta hänt: En grupp röda (UDD) attackerade de gula (PAD) utanför en regeringskritisk radiostation i Chiang Mai. En man dödades, fadern till radiostationens ägare slets ur sin bil och sköts. Dödsskjutningen inträffade strax efter att premiärministern landat.

Den här gången var det de röda som betedde sig som våldsamma huliganer!

Chiang Mai och hela norra delen av Thailand är ett starkt fäste för de röda och inte minst för Thaksin - han är född där. DN har uppmärksammat händelsen. De skriver i artikeln att "
premiärministern tvingades på onsdagen landa i staden Chiang Mai i norra Thailand eftersom den internationella flygplatsen i Bangkok ockuperats". Det är inte sant, han skulle dit! Han landade i första läget på Don Muangs militära flygplats i Bangkok. De finns två flygplatser vid Don Muang, en för militären och en för allmänheten.

Civildomstolen (heter det så? Civil Court på engelska) har beordrat PAD att lämna Suvarnabhumi nu på direkten. Domslutet kom efter att AOT Plc, de thailändska flygplatsmyndigheterna, inlämnat en stämning mot PAD tidigare idag. Detta betyder att det är fritt fram för polis och militär att rensa området - om dom vågar. Risk för blodbad föreligger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar