tisdag, september 02, 2008

Allvarliga sammandrabbningar - många skadade, ett dödsfall

Efter midnatt gav sig regreringsstödjande DAAD av från Sunan Luang i Bangkok, beväpnade med diverse tillhyggen. Lite senare, på en bro några hundra meter från Regeringshuset, mötte dom PAD - som också är beväpnade... sedan dess slåss dom för fullt. Det ligger ett tiotal skadade på gatorna och det finns även rapporter om skottskadade och till och med tre döda (det var ett dödsfall, den första tv-rapporten var fel) . Hundratals poliser och militärer gör sitt bästa för att lugna ned situationen. Men vad gjorde polisen när DAAD marscherade förbi? De fanns där! Stackars Thailand! Stackars thailändare!

Ett dödsfall (slogs ihjäl) är bekräftat i nuläget, kl 03.00, men enligt tv är det 3 stycken. Norongchai Kobthaisong hette offret som dom inte vet vilken sida han tillhörde. Just det, att dom inte vet om han var DAAD eller PAD känns som ödets ironi, för alla förlorar på detta! Senare tillägg: Det framkom så smånigom att Norongchai Kobthaisong var med anti-anti-styrkorna, dvs en som sympatiserade med regeringen som misshandlades till döds av PADs vakter. Ingen verkar arresterats för dådet.

03.30 Skottskador bekräftade, båda sidor verkar har skjutvapen! De enda som är obeväpnade är visst polisen(!) som enbart har sköldar och skyddsvästar. Tusentals huliganer (vägrar kalla dom demonstranter) slåss hejvilt, och DAAD sätter nu upp tält utanför Rajdamnoen boxningsstadium. Så nu har vi två motståndarläger
i regeringsområdet. Anti-kravall-soldater (det heter säkert nåt annat) har kallats in och både polischefen och arméchefen lovar att situationen ska vara löst till morgonen.

Som man bäddar får man ligga... Undrar vad oddset ligger på att militären kommer att ta över landet inom ett par veckor? Själv tänker jag också bädda ner mig, nu får dom lugna sig till i morgon tack! God natt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Nej usch va tråkigt och tragiskt med dödsfall. Jag gissar att dom som dog inte ens vet vad dom dog för.
    Pratade med mamma igår och hon sa att dom flesta "demonstranter" är fattiga/arbetslösa som får betalt av rika männen i PAD så att det ser ut som om många är missnöjda.

    Vet ej om detta är sant men det låter som nåt som kan vara sant här i Thailand.


    Vi håller tummarna att det lugnar sig snart!

    hälsn. Ann

    SvaraRadera
  2. Är rädd för at din mor har alldeles rätt! Det finns flera uppgifter på att dom betalet folk för att demonstrera.

    SvaraRadera