söndag, september 14, 2008

Paus för att läka


Jag tycker att det är jättekul att blogga, hänga på forum och leka vid datorn. Tyvärr är min kropp allvarligt osams med mitt intresse! Har drabbats av musarm sen en tid tillbaka och har rätt ont :-(

Just nu håller jag på att försöka lära mig styra musen med vänster hand, det är inte det lättaste. Jag är väldigt klumpig och allt tar låååång och.

Så jag hoppas att de thailändska politikerna håller sig i skinnet för jag måste hålla mig borta (åtminstone lite) från datorn, därmed blir det nog inte så många inlägg några veckor framåt, måste använda den kraft jag har till jobbet.

Dessutom är jag lätt oroad av resan till Thailand, i dagsläget kan jag omöjligt ha ryggsäck och släpa väskor!
Ni märker när smärtan givit med sig...

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

20 kommentarer:

  1. Oj, det lät inte skoj! Har du testat andra sorters musar? Kanske en ritplatta med penna?

    Krya på dig!

    SvaraRadera
  2. Jag har också musarm, haft problem i ca 3 år.. Jag lärde mig använda vänster och använder den mest nu, men har börjat fått samma problem med den :(
    Försök att använda så mycket kortkommandon som möjligt så att du kan behålla händerna på tangentbordet, ta ofta pauser och för mig funkar det bäst med en tryckplatta som finns på laptop, istället för att använda vanlig datamus. Och så kan man försöka träna upp axlarna/armarna och strectha efter. Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Stackars dej Marie, det är aldrig roligt med ont och värk.
    Jag säger som en arbetskamrat sa. "jag kan bära dina väskor", när du åker till Thailand ( hon ville så gärna följa med, jag valde hustrun faktiskt)
    Åk den 2okt. så tar jag hand om väskorna.
    Hoppas du blir bra annars kan jag komma och blåsa på armen.

    SvaraRadera
  4. Fy va´trist att ha musarm!
    Jag antar att du har full koll på vad som måste göras o vad som inte får göras. Hoppas bara att det går fort att tillfriskna.
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Skaffa en vertikal mus=att du håller handen med lillfingret nedåt. prova utan mus och känn hur spänningen i armbågen släpper. Detta gjorde susen för mig! Lycka till

    SvaraRadera
  6. Hej, stackars du. Här kommer ännu ett tips. Jag är ju en rätt hysteriska typ så när jag första gången fick tag på en datamus så fick jag ont efter tre veckor! Jag har numera en mousetrapper som jag tycker är jättebra. Du kan testa med det när du nu sitter mycket vid datorn. Går lös på en tusing och uppåt tror jag....

    SvaraRadera
  7. Hej och tack för alla tips. Jag har huvudet fullt med ideér om hur jag ska förbättra ergonomin, ge gärna fler förslag!

    Jag måste nog fråga min kiropraktor vad jag har egentligen... när man har musarm är det väl i armbågen det gör som mest ont va? Mitt smärtcentrum sitter i axeln och jag har på nåt sätt tagit för givet att det är musarm, men det kanske det inte är?! Va det än må heta är det datarelaterat och hänger ihop med musen. Sen är det besvärligt och gör ont! :-(

    Jag har haft problem som kommit och gått under många år, men denna gång försvinner det inte!

    Ståbord är rekommenderat från kiropraktorn, ska försöka fixa det i Thailand, nån som sett höj- och sänkbara bord där?

    SvaraRadera
  8. Förresten anonym; vad är en vertikal mus? Det har jag inte hört talas om.

    SvaraRadera
  9. Nu är jag inte den anonyme med den vertikala musen, men ....

    Det finns stödbord för armen, vilka monteras som förlängning av bordsskivan. det är rätt bra. Överhuvudtaget stöd för armarna.

    Det finns lite tips på Funkaportalen, som är värda att kolla på, se t ex http://www.funkaportalen.se/Tema/Spel/Anpassning/Rullmus/, leverantörer hittar Du.

    "Musarm" eller "tennisarm" har ungefär samma symptom, strålande fantomsmärtor från skuldra, axel och/eller armbåge, det är en nervskada som beror på överbelastning, det brukar läka ut om man undviker felbelastningen, men det kan ta lång tid.

    Att testa med alternativa mustekniker är ett bra sätt att förändra belastningen!

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Jag har oxå haft problem med det...men köpte en sk mousetrapper och det hjälpte. Sen också att man lär sig så många kortkommandon man kommer över....men va fan, minnet sviktar ju oxå i tid och otid....
    kram!!!!

    SvaraRadera
  11. Hej Tina m.fl.

    Mousetrapper kollade jag på tidigare, tycker den är jättesmart, men jag är Macanvändare och den funkar inte med Mac, tyvärr!

    SvaraRadera
  12. Kortkommandon har jag för det mesta, ska skapa ännu fler nu. Men vissa saker måste ändå styras med mus.

    SvaraRadera
  13. Slå på ordet vertikal mus på Internet så får du både pris och bild. Ihop med ett stöd för hela armen som hängs på bordet så kan jag numera säga att jag aldrig får ont.
    Hälsningar Lena H (Scandinavian Lagoon Resort) inte alls så anonym, bara snabb ibland.

    SvaraRadera
  14. Slå på ordet vertikal mus på Internet så får du både pris och bild. Ihop med ett stöd för hela armen som hängs på bordet så kan jag numera säga att jag aldrig får ont.
    Hälsningar Lena H (Scandinavian Lagoon Resort) inte alls så anonym, bara snabb ibland.

    SvaraRadera
  15. Hej snabba Lena, jag lovar kolla upp vertikal mus, framförallt som du tipsar om det två gånger ;-)

    SvaraRadera
  16. Åhh nej detta låter trist verkligen! När jag förra hösten höll på att måla om överallt i huset fick jag liknande värk som du beskriver men mitt ona satt mest i armbågen då.
    Hade så i några månader innan det sen gick över av sig själv när armen fått en lång men välbehövlig vila tack o lov!
    Hoppas du nu kan vila en del i alla fall så du piggar på dig vilket lär behövas när du ska resa tillbaka snart igen!
    Kram Carina

    SvaraRadera
  17. Carina, ja det ÄR trist :-( Det är det där med att vila som är lite svårt.... men det ger sig förr eller senare och som sagt, jag har en väldigt bra kiropraktor!

    SvaraRadera
  18. Det låter inte bra, vila och försöka hitta rätt sorts hjälpmedel är inte bara bökigt, det tar tid också. Hoppas din kiropraktor kan hjälpa dig så det löser sig. Jag håller tummarna =)Kram

    SvaraRadera
  19. Jag har inga råd alls vill bara säga; stackars dig! Krya på dig!

    SvaraRadera
  20. Ja Åsa, och tid är viktigt... risken finns att jag inte hinner åka hem innan jag åker "hem" pga av detta :-(

    Lena c; tack för det. Även krya på dig-hälsningar utan råd piggar upp!

    SvaraRadera