torsdag, januari 31, 2008

Vägen till Bangkok blev lång

Scen 1: Två glada resenärer åker i god tid och i lugn takt över bergen på väg mot Bangkok. Vi lyssnar på musik och sjunger: We’re on a holi-holiday!

Scen 2: Wroooom - bilen går från att spinna till att låta som en långsvansbåt på 0.1 sekunder. De två resenärerna tittar förvånat på varandra. Avgasröret har lossnat från sitt fäste i motorn. Vi rullar sakta - men inte ljudlöst - mot Surat Thani och en verkstad.

Scen 3: De glada resenärena börjar se mindre glada ut - det tar tid på verkstaden och det är varmt. Mekanikern ser däremot glad ut: "Varifrån kommer ni? Phuket? Då ska jag flytta dit! Om dom svetsar så här dåligt där kommer jag att kunna gräva guld"

Scen 4: På väg igen, kraftigt försenade. Resenärernas glada humör är tillbaka - njuter av naturen längs med vägen och kokosnötsplockande apor på väg hem från sitt skift. När vi till slut närmar oss Bangkok är det natt och vår bostad verkar ha gått och gömt sig! Efter flera timmars irrande hittar vi äntligen - med halva släktens hjälp - vårt nattkvarter. Nu får vi vila en stund. Klockan är två på natten, klockan sex landar Gunbritt på Suvarnabhumi!

Fortsättning följer...

4 kommentarer:

  1. Oj vad fort tiden gick. Tyckte inte alls det var länge sedan ni drog iväg. Vad spännande att semestern fick lite oväntade "turns", eller.....
    Kan ju ibland (åtminstone när man kikar i backspegeln) vara kul att inte allt går på räls.

    Och vilken härlig avslutning ni verkar ha fått (om man kikar på strand-fotot).

    Väntar med spänning på fler semesterberättelser.

    Ha det nu gott allihopa!

    P.S. Jag lovade Emmy att jag skulle hälsa till Jack från henne: "Hej, hej, Jack", säger Emmy.

    SvaraRadera
  2. Jo Johanna - det gick inte på räls, som du kommer märka ;-) Och du har rätt, så fort det går på räls igen är det en rolig historia!

    Specialmeddelande till Emmy från Jack: Voff, voffilevoff voff voooff Översatt till svenska: kan du inte komma och leka? Matte och husse är såååå tråkiga - dom förstår inte vad kul det är att hämta frigolit hos grannen. Dom förstår inte ens att det är kul att tugga sönder gummipluttar till trädgårdsredskapen! Vilka tråkmånsar va?!

    SvaraRadera
  3. Hoppas ni hade det bra förutom missödet med resan till Bangkok. Var Ban Krut till belåtenhet och hade du varit där förut? Var där bara en snabbis på tempelbesök och lunch men kan väl tänka mig en mini-semester där!

    SvaraRadera
  4. Vänta och se Lotta... kommer till Ban Krut om några inlägg ;-) Men ja, vi gillade alla Ban Krut!

    SvaraRadera