fredag, december 07, 2007

Dramatisk förmiddag

Precis när det var dags för lunch ropar Ging: Maleé come - FIRE! Granntomten stod i ljusan låga. Vi vet inte om det var någon idiot som tänkte bränna gräs eller vad som startade branden, men det brann våldsamt! Det finns inga hus på tomten så det vara bara gräs och träd som brann.

Elden spred sig snabbt mot oss. Röken vällde in över muren när vi hör tut-tut-tut-tut-tut-tut i fjärran. Någon hade varit smart nog att ringa brandkåren. Jag sprang över till Maleé Garden för att kolla läget, men där hade vi redan spejare - Well, vår eminenta städerska satt uppflugen på balkongen.

Brandmännen kämpade i röken och hettan och fick till slut branden under kontroll. Granntomten är nu bara en svart plätt och över området ligger en omisskännlig lukt av brand. Jag tror jag åker och äter nu...


7 kommentarer:

  1. Är det brandmännen på fotot (alltså de som håller i vattenslangen). Tycker de ser väldigt civilklädda ut (typ några slags fotbollströjor de har på sig). Kan det vara bra när man ska bekämpa bränder.....

    Nåja, det var en spänningsfylld dag ni fick nere i Rawai-trakten.

    Här i Stockholm är det (som vanligt) några plusgrader, regn och konstant mörker. Tror du vi börjar längta ner nu ;-)

    SvaraRadera
  2. Bara ett fåtal hade offciella, orange kläder som han slang-hållaren i bakgrunden. De andra såg ut som de bara råkade hoppa in och hjälpa till - fast de kom på brandbilen.

    Här i Phukettrakten är det (som vanligt) många plusgrader, solsken och blå himmel. Förstår ni längtar :-) Men ni är snart här!

    SvaraRadera
  3. Ta det försiktigt Marie så du inte blir lika utbränd som grann tomten
    Hoppas röklukten är borta tills vi kommer

    SvaraRadera
  4. Skönt att det gick bra för er, det är alltid obehagligt med brand och nu är det ju trots allt tidigare regn väldigt torrt.

    SvaraRadera
  5. Pelle, tror jag inte är möjligt nu. Den personliga brandrisken var större tidigare. Ikväll har vi haft samkväm med musik, sång och mat på en Isaankrog i närheten - trevligt!

    Lena, ja det är VÄLDIGT torrt! Fattar inte hur dom kan bränna lite här och var trots att det är så torrt. Men skulle de vänta på våt mark fick de ju bara bränna några månader om året....

    Nu Natti Natti från Phuket och ett hus som fortfarande har en lätt röklukt.

    SvaraRadera
  6. Jösses! Skönt att ni klarade er. Antar att man ser över sitt skydd efter en sådan historia!

    SvaraRadera
  7. Nille, jösses är rätt ord! Vad gäller skydd så har vi nog en av områdets mest försäkrade hus - jag har alltid hängslen OCH livrem :-D

    SvaraRadera