fredag, november 02, 2007

Sköna november välkommen!

I morse gick jag min dagliga (nåja nästan dagliga) promenad i strålande solsken! När jag kom hem tog jag denna bild. Det känns som den första dagen med riktigt högsäsongsväder! Visst kommer det även fortsättningsvis att komma någon skur då och då, men det kraftigaste regnet är nog borta nu.

Och enligt expertisen så är monsunen borta för i år. Min expertis som jag konsulterade igår består av en restaurangägare och en pensionerad gummifarmsägare ;-) så jag kan inte lova att det stämmer till 100%. Fast dessa två grånade herrar brukar faktiskt ha mer rätt än metereologerna.

Idag blir jag - inte gräsänka, men tempel-änka. Ging ska iväg och göra tham bun i Surat Thani. Där är nämligen hans svenska thaikompis Tui med familj. Anledning till att det är det viktigt att åka till just det templet just i morgon har jag inte fattat - men så är det i alla. Tham bun kallas det när man besöker ett tempel, tänder ljus, rökelse och
ger gåvor till munkarna.

Jag tänker göra gott för mig själv i helgen, tänker ta en egotrippad lyxweekend. Tror jag ska prova ett nytt tjusigt Spa i närheten. En halvdag med massage och vila skulle sitta finfint nu!

7 kommentarer:

  1. Låter som en helg i min stil,
    gå till ett spa och gotta sig!
    Här i Gbg har vi -4 grader just nu!
    Kramkram Carina

    SvaraRadera
  2. Själv var jag och tog aromamassage igår, helt underbart. Det var tredje gången nu och jag slappnade av bara jag kom in och kände lukten på oljan! Rätt fantastiskt vad kroppen lär sig att "komma ihåg" fastän man börjar bli överårig! Näsan lär sig fortfarande, i huvudet måste hårddisken rensas lite om något nytt skall få plats....

    SvaraRadera
  3. Jag skulle GÄRNA hänga med. Har just tagit en paus i damsugningen. Har idag (eftersom jag är ledig) passat på att åka med sopor till soptippen, handlat, tvättat, suttit upp några nya tavlor, rengjort marsvinsbur och akvarium, försökt hålla sams på barnen och städat *pust*. Varför håller man alltid på så när man är ledig och är hemma. Bättre att sticka iväg någonstans, t.ex. till ett mysigt Spa.
    Ha en skön helg.

    SvaraRadera
  4. Men åh så härligt det låter... Iof så ska vi själva gå ner till kompisen / grannen och bada tunna i kylan. Det slinker nog ner en och annan öl oxå kan jag tro ;-). Sen ska vi äta oxå, puh! Jättegod smörgåstårta! Ja vi får väl se hur man mår imorrn..


    Tjing/ Bullmamma

    SvaraRadera
  5. Jag var tre timmar på skönhetssalong igår, så nu är jag helrenoverad. SPAbesöket har jag fått skjuta upp då det inte var moppevänligt väder på eftermiddagen.... se nästa inlägg :-(

    Men jag har vilat med bra bok istället!

    Cotton, ta paus! Bullmamma, hur mår huvudet idag? Hoppas det var kul, det lät lovande iaf. Lotta, aromamassage lät lockande... imorgon kanske.

    SvaraRadera
  6. Vilken snygg bild!! Det känns som om palmen är ute och flyger högt uppe i det blå =) Vad härligt med sommarväder. Ha det bra Malee!

    Kram!!

    SvaraRadera
  7. Flygande palmer är nåt nytt, flygande mattor är vanligare :-)

    Det är skönt nu, hoppas du har det bra också även om vindarna nog är lite kallare hos dig... KRAM!

    SvaraRadera