söndag, oktober 30, 2011

Inget vatten trots mycket vatten

Det är underskott på dricksvatten. Butikshyllor gapar tomma, inte bara i de drabbade distrikten. Bland annat Pattaya och Hua Hin rapporterar att lagren är tömda. Hos oss, på södra Phuket, har vi visserligen inga plastflaskor i de stora kedjornas butiker, men det finns i andra affärer. Vi har även egna vattentäkter så här slår inte vattenbristen lika hårt. Det är flaskvatten på väg från grannländerna så vattenbristen bör minska något inom ett par dagar.

Det är även problem med färskvatten. Metropolitan Waterworks Authoritys stora reningsverk Maha Sawad kan ej längre kan garantera vattenkvaliteten i lika stor mängd och har tvingats mer än halvera sin produktion. Dom som servas av Mah
a Sawad kommer enbart ha tillgång till färskvatten i kranen mellan 06-09 samt 17-20. Det handlar om delar av Nonthaburi, Thon Buri och Samut Prakan. (Tillägg kl 09,00 Ibland går det undan. Dom har under natten lyckats rensa ut allt sjögräs och annat som proppade ihop maskinerna och är redan uppe i full kapacitet igen!)

Trevligare nyhet är att den norrgående tågtrafiken från Bangkok startade igår efter en månads avbrott. Dom använder en alternativ östlig rutt för det går fortfarande inte att köra den vanliga rutten (spår under vatten) Trafiken söderut från huvustaden har även den kommit igång, men än så länge skickas resenärerna med buss första sträckan till Nakhon Pathom.





11 kommentarer:

  1. Jag märkte redan i början av veckan att kvaliteten på kranvattnet hade försämrats där jag bor (bodde).

    Tacksamt med hjälpinsatser rill de drabbade naturligtvis, men visst är det trist att man ska behöva ifrågasätta att det kommer fram. Läste i tidningen att flera insamlingar av förnödenheter lastats om och märkts om "från Thaksin Shinawatra" innan de slussas ut till behövande. Hm, det gäller att bygga upp populariteten.

    SvaraRadera
  2. Det är så löjligt att det är inte sant. Inte bara Thaksins namn dök upp, det är fler PM vars namn som stämplats på hjälpsändningar.

    SvaraRadera
  3. hur länge ska dom ha det så här? Finns det någon som vet när det tar slut? Vi har resa bokad till Bangkok i början januari. Mvh Oskar

    SvaraRadera
  4. Vi sätter genast in en slant och jag garanterar också att dessa pengar kommer fram då jag tidigare köpt både galgar och strumpor från Annika genom Doris som även hon är en fantastisk person.
    Marie

    SvaraRadera
  5. Doris Christenson30 oktober 2011 kl. 15:51

    Tack Malee för din draghjälp att samla in en smula pengar till dem, som kommer att behöva/behöver det mest! NU (30/10 kl.09.43 svensk tid) finns det 1000 skr på kontot.

    Läs Svd:Bertil L.s artikel från idag(?) om det politiska spelet... Inget, som gynnar de mest utsatta: de fattiga!

    SvaraRadera
  6. Oskar, det är svårt att förutspå även för experterna. Men i början av januari kan jag inte tro annat än att det ska vara över sedan länge.

    Marie, tummen upp för det!

    Doris, låter bra, hoppsa det trillar in mer. Ang det politiska spelet. Läs kommentarerna bara här... Thaksins namn på hjälpsändningar och sedan SvD om konspirationer mot nya regeringen. Villervalla är ett för tamt ord.Jag var under en tid lätt rädd för militärt övertagande om inte regeringen skulle klarat av att handskats med situationen (militären lyfte knappt ett fingerför att hjälp itll förrän sent in i katastrofen). Men det är jag inte längre.

    SvaraRadera
  7. Jag ber för Er alla! Och vill påminna om att störst av allt - är kärleken!

    Dorvaldin Dapperin - Koskoskulle

    SvaraRadera
  8. Ja, hur blir det Malee i mitten på januari? I want to know....

    SvaraRadera
  9. Herregud vilken bild. Är det lika drabbat i södra Thailand som i norra Thailand?

    SvaraRadera
  10. Dorvaldin, Kokoskulle = Berg på Koh Samui?

    Susanna, jag tittar som så många gånger förr i min kristallkula och ser... SOL!

    Erik, så här skriver jag längst upp till höger av bloggen: Viktigt!DET ÄR ABSOLUT INGA ÖVERSVÄMNINGAR NÅGONSTANS SÖDER OM BANGKOK. VARKEN I HUA HIN, SAMUI, KHAO LAK ELLER PÅ PHUKET!

    SvaraRadera
  11. Malee!

    Ja, jag vet - har bor sedan tio år i Thai-land! Men aldrig varit i Koskoskulle (Norrland) (el. Kokoskulle).. Jodå - vi brukar prata med varandra!

    Gud är med oss!

    Dorvaldin T - Ånge

    SvaraRadera